تاریخچه ساخت پارتیشن
تاریخچه ساخت پارتیشن به دهههای 1950 تا 1970 برمیگردد که جمعیت آمریکایی برای جلوگیری از پراکنده بودن، به کار کشیدن پارتیشنها برای تنظیم فضا در ادارات و کانتینرهای قابل حمل پارتیشن های متحرک را افزایش دادند.
پارتیشن چیست؟
پارتیشن به معنای تقسیمبندی فضای داخلی یک محیط (مثل اتاق یا دفتر) با استفاده از دیوارهای شبه جداکننده است. این دیوارها معمولا از جنس چوب، پلاستیک، شیشه، فلز و … ساخته می شوند و به دو صورت ثابت و متحرک تولید و استفاده می شوند.
کاربرد پارتیشن
کاربرد پارتیشنها به دو صورت زیر است:
1- ایجاد فضای جداگانه در یک محیط بزرگ
2- تقسیم فضای بزرگ به منظور ایجاد انعطافپذیری، تنظیم فضا، بهبود ارتباطات، حفظ حریم خصوصی و کاهش هزینهها
انواع پارتیشن شامل:
1- پارتیشن ثابت: که به عنوان دیوار برای تقسیم فضا استفاده می شود.
2- پارتیشن متحرک: که به عنوان دیوار جدیدی برای ایجاد فضاهای جدید، تنظیم و انعطاف پذیری از آن استفاده میشود.
3- پارتیشن ریلی: که به عنوان پارتیشن متحرک با وجود قواره های شبیه شش گوشه موجود در آن پنجره میتواند باز شود.
4- پارتیشن شیشهای: که دیواری شیشهای برای جلوگیری از ایجاد روند و نگهداری پرده می باشد.
5- پارتیشن چوبی: برای افزایش زیبایی و گرمای فضا استفاده می شود.
6- پارتیشن فلزی: برای محافظت در برابر حریق غلظت کننده سطح صوت و ضربه استفاده می شود.
پارتیشن اداری
پارتیشن اداری یکی از انواع پارتیشنهاست که به عنوان جدا شدهای بین محل کارها جهت جدا کردن قسمت های اداری در دفاتر، شرکت ها و سازمان های بزرگ استفاده می شود.
پارتیشن های متحرک
پارتیشن های متحرک به دو دسته میتوانند تقسیم بندی شوند: پارتیشن متحرک موتوری و پارتیشنهای متحرک دستی. در پارتیشنهای متحرک موتوری، به جای بالا بردن و پایین آوردن دیوارهای شیشهای، دکمه کنترل روی دیوار نصب شده و با این کار شیشهها به سمت راست یا چپ حرکت می کنند. در پارتیشنهای متحرک دستی هم کاربر باید با کشیدن و دفعه به دلیل پویایی بالا باید از ضخامت و رضایتمندی در دو سمت دیواره حرکت کند.
بهترین جنس پارتیشن
بهترین جنس پارتیشن بستگی به نوع محیط و بودجه دارد. در بسیاری از موارد، پارتیشن های فلزی برای محیط هایی که امنیت بالا و استحکام ساختار برای قابلیت جابجایی در استفاده هستند بهترین انتخاب است. برای محیط های غیرمستقر، پارتیشن نرم و یا چوبی می تواند گزینه بهتری باشد.
در پارتیشنهای متحرک، وجود ریل در پایین و روی پارتیشن، امکان حرکت پارتیشنها به شکل روان و آسان را ایجاد می کند. هر چند پارتیشنهای ثابت نیز به راحتی قابل اجرا هستند و نیاز به شرایط خاصی برای آنها نیست.